Доказали се имена попадат в листите на ГЕРБ

В гражданската квота на партията влизат спортисти и актьори

Очаква се тези дни ГЕРБ да обявят листите с кандидатите си за народни представители и техните водачи.
Кандидат - депутатите на най-голямата политическа сила в момента са основно познати и доказали се лица. Цецка Цачева ще води партията в Плевен, Лиляна Павлова във Варна, за 23-ти МИР в София ще се бори бившият транспортен министър Ивайло Московски, а в Смолян, Силистра и Сливен – дамите Даниела Дариткова, Десислава Атанасова и Десислава Танева.
В Хасково ГЕРБ отново ще оглави ексминистърът Делян Добрев, а бившият заместник в ековедомството Ивелина Василева ще води гербаджиите в Бургас, следвана от областния председател на партията Димитър Бойчев. В 25-и МИР в София битката за водаческото място не е финиширала все още на 100%, но последните новини сочат като фаворит за поста бившия депутат Димитър Главчев.

Вежди Рашидов няма да е част от листата на ГЕРБ в Кърджали, разказаха представители на партията. Въпреки, че последната дума за подредбата има лидерът на партията Бойко Борисов, най-много номинации да оглави кандидат- депутатския списък за града е получила ексдепутатката Цвета Караянчева.
Рашидов стана депутат миналата година от Кърджали с пропорционалната листа. Сега мястото му ще заеме застрахователят Фейзи Бекир. Вероятно Рашидов ще се бори от пловдивската листа, като водач там ще е Бойко Борисов, а втора със сигурност ще е досегашният депутат Менда Стоянова.

Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов ще води две листи – във Велико Търново и в Благоевград. Същата съдба чака лидера Бойко  Борисов, който ще поведе партията за изборите наесен в Пловдив и в 24-ти или 25-ти МИР в София. Официално имената на водачите ще бъдат обявени вероятно в началото на следващата седмица.

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева също влиза в изборната битка наесен. Тя ще е в гражданската квота на партията от Сливен. Златева е на избираемо място и почти сигурно ще я видим в следващия парламент.

За гражданската квота е поканен и бившият служебен министър на културата в кабинета на Марин Райков – актьорът Владимир Пенев. Той още не е дал категоричен отговор. От гражданската квота е предложен и сегашният шеф на спортна дирекция в Пловдив Петър Зехтински – бивш капитан на ФК „Ботев“.