Хероинът, пренесен от Димитър Мандов, поставен в гардероб за ски - екстра към колата му

Димитър Мандов от Созопол, уличен в трафик на голяма пратка хероин,  остава в ареста.

Това определи днес състав на Апелативен съд - Бургас. Делото се гледа при закрити врати по настояване на обвиняемия. Адвокатите му Валентин Калчев и Петър Димитров пледираха той да бъде пуснат, тъй като е глава на семейство и единствен, който се грижи за двама болни - съпруга и син, пише "24 часа"

Прокуратурата обаче категорично се противопостави, тъй като разследването е в начална фаза, освен това става въпрос за престъпление с висока обществена опасност. Созополчанинът бе спипан преди седмица  с 15 кг хероин на ГКПП-Малко Търново.

При разпитите Мандов е твърдял, че не знаел какво има в багажника на колата. Според осведомени става въпрос за висок клас фолксваген, с много екстри. Едната от тях била наличието на специална ниша в багажника, в която обикновено се поставяла ски екипировка.

Техническа експертиза ще установи дали става въпрос за фабрична екстра или допълнително пригоден тайник.

Преди да стане собственост на Мандов, колата е била притежание на италиански гражданин. Била е продадена през автокъща, макар че това не е документарно отразено.

60-годишният Димитър е баща на Петър Мандов, който на 23 май 2001 г. беше отвлечен от известна наркогрупировка. Похищението на Мандов и авера му Даниел Метинев бе заради опитите им да пробият на наркопазара самостоятелно. Известно време обвиняем по този случай бе и Димитър Желязков - Очите, но след това спрямо него обвинението бе прекратено.
Петър Мандов от години се бори със зависимост.