Президентът поздрави за триумфа в Китай старозагорския математик Любомир Любенов

Росен Плевнелиев пожела още успехи

Поздравителен адрес получи старозагорският математик Любомир Любенов от секретаря по наука и здравеопазване на Президента на Република България. Поздравлението е по повод триумфът на българските математици на Сингапурско-азиатското състезание, където бяха водени от Любенов.
В писмото д.ик.н. Анна-мария Виламовска - секретар по наука и здравеопазване при Президента се изразява приветствие към Любомир Любенов и учениците, състезавали се в китайския град Чънду, както и дистанционно, за постигнатия триумф на откритото първенство по математика Азия - AIMO 2014.
"Българските ученици, защитили достойно математическата слава на България са гордост за страната ни, за училищата и школите, които ги подготвят. Постиженията на удостоения с титлата "Математическа звезда на Азия"ученик Мирослав Маринов, както и носителите на златни, сребърни и бронзови отличия от състезанието AIMO 2014 дават увереност на връстниците си и на обществото, че могат да развият в пълна степен потенциала, който носи всеки един млад човек чрез постоянство и усилени занимания", се казва в поздравителния адрес.
"Позволете ми да пожелая на учителите и треньорите на българските отбори по математика и на всички ученици, отличени на откритото първенство по математика на Азия - AIMO 2014, нови високи успехи", завършва поздравлението до старозагорския математик Любомир Любенов.