Търсят предсмъртно писмо от бащата на Валя

Братът на Валя открил обесения Иван, съпругата му била в Слънчев бряг

Полицаи и близки търсят предсмъртно писмо, което се надяват да е оставил обесеният баща на Валя Иванова. До момента обаче не е открито такова послание. Роднините на мъжа са в шок и не знаят какво може да го е подтикнало да сложи край на живота си, каквато е официалната версия.
Както вчера съобщихме, Иван Иванов бе открит увиснал на въже в таванското помещение на къщата в кв. „Лозово”. Трупът открил първи синът му Константин. 27 годишният мъж се върнал от работа в около 16.30 часа и като не заварил баща си в дневната, тръгнал да го търси по всички стаи. Стигнал до тавана и се натъкнал на страшна гледка.
През това време съпругата на Иван, Пенка пък била на работа в Слънчев бряг. Майката на Валентина се завърна през април от гурбет в Австрия, веднага след изчезването на дъщеря си. От тогава тя не е заминавала. Намерила си работа като камериерка в хотел в курорта и пътувала всеки ден от Лозово. Пенка усетила, че напоследък съпругът й не е добре психически и споделила с близки приятели тревогата си.
Иван Иванов е бивш служител в ЛУКойл-Нефтохим, вече пенсионер. Той е имал и преди психични проблеми. Няколко пъти се лекувал в психиатрична клиника, разказаха съседите на семейството.
Жителите на кв.Лозово са потресени от поредната трагедия в семейство Иванови.
Това е трети случай на самообесване във фамилията на медицинската сестра, а заедно с Валя общо смъртните случаи в семейството стават четири. Съграждани на Иванови припомнят, че бабата на Валя се обесила в същата къща. По същия начин се самоубил и и чичо й.
Бащата на Валя бе последният човек, видял жива дъщеря си на 15 април т.г. точно преди да изчезне.
Месец по-късно мъртвото тяло на медицинската сестра бе изхвърлено от вълните. Трупът обаче се оказа толкова разложен, че аутопсията не успя да установи дали причината за смъртта е удавяне. В момента се чакат резултатите от нова експертиза, която категорично ще установи дали красивата Валя е била мъртва, преди да падне в морето или се е удавила.