Малката Рижа може да избира - хигиенист или строителен работник

Симеон Стоянчов е осъден на 200 часа обществено полезен труд

Хигиенист или строителен работник са две от дейностите, които може да извършва осъденият на 200 часа обществено полезен труд Симеон Стоянчов - Малката Рижа, пише  "24 часа".
Къде се се труди той ще бъде определено по-късно, но отсега е ясно, че това може да стане само в общинска или държавна фирма, която е включена в списъка на пробационната служба. 
Тук не се прилагала практиката, наложена в някои затвори - пандизчиите да бъдат приемани в части фирми, ако собственикът обяви, че иска работници оттам.
Измиване на рейсовете в "Бургасбус" и участие в ремонтни дейности по училища и детски градини са част от възможностите за трудова реализация, които се отварят пред 27-годишният Стоянчов. Преди време осъдени на пробация имаше и по болниците, но скоро това не се е случвало. В последните години обаче те участвали в задължителната ежегодна профилактика на противогазите към Службата за противопожарна безопасност.
Ако мерките не се спазват, наказанието се заменя с лишаване от свобода, каза Мария Танкова, шеф на Службата по пробация в Бургас.