"Партиотичен фронт" се разширява

Към НФСБ и ВМРО се присъединяват още 10 партии и организации

Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” предстои да се разширява. Това каза на пресконференция в Бургас съпредседателят на коалицията Валери Симеонов. Партии, които не са се компрометирали и изповядват патриотичната идея ще бъдат приети във Фронта, подчерта Симеонов.
Кои партии и организации ще се присъединят към коалицията ще стане ясно след обсъждане на Политическия съвет следващата седмица.
Симеонов каза още, че в понеделник коалицията ще представи и останалите водачи на листи. „Драми при нас няма. Радваме се на разбирателство, което, вярвам, ще даде добри резултати на предстоящите избори”, каза още Валери Симеонов.

„За разлика от други коалиции, нашето сътрудничество съществува още преди създаването на НФСБ като партия”, каза Красимир Каракачанов и припомни съвместните инициативи на двете формации, като подписката срещу членството на Турция в ЕС и съвместни митинги за защита на български имоти от претенциите на Главното мюфтийство.
„България се управлява безродно от хора, които искат да изглеждат добре в очите на Запада или Изтока. Много български политици се правеха на европейци и човеколюбци, а години наред ограбваха народа си. През последните 25 години българите намаляха с 2 милиона. Това е геноцид, извършвани от българските политици”, каза Каракачанов и заяви: „Трябва да спрем това. В името на националните интереси на България ние загърбихме личните си пристрастия и се обединихме”, подчерта Каракачанов.

Патриотичният фронт е единствената коалиция, която няма нужда от обяснения. Тя е алтернатива, която ще консолидира българските патриоти и ще им даде вариант за избор, категорични бяха Симеонов и Каракачанов.

Лидерите на Патриотичен фронт подчертаха още веднъж, че в страната ни има няколко основни проблема, като икономика, здравеопазване, образование, демографска криза и съдебна система, които нямат нито ляво, нито дясно, а националноотговорно решение.
От коалицията искат и въвеждане на образователен ценз за гласуването на избори.  Лидерите на Патриотичния фронт остава скептични към електронното гласуване у нас, което не гарантира истинността на вота и отново припомниха, че основната задача на служебното правителство е да осигури честни и прозрачни избори.