Цветан Цветанов посети Фестивала на фолклорната носия в Жеравна

Тази година той избра да е с носия от Добруджа

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по традиция посети Седмия фестивал на фолкорната носия, провеждащ се в село Жеравна. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Цветанов е гост за 4 път на фестивала, който събира ежегодно хиляди хора от всички краища на България. "Днес си заслужава да осмислим всичко това, което правим и никога да не забравяме нашата история. В онова време хората са били много по-сърдечни, по-искрени и добронамерени, и точно това трябва да помним, когато сме на фестивала", каза Цветанов. Той поздрави ръководителя на Национален фолкорен ансамбъл "Българе", който е и създател на форума, Христо Димитров, и подчерта, че именно чрез подобни инициативи и събития можем да се върнем и да съхраним българските традиции. Националната носия участва в българската идентичност и когато има повод трябва да я носим, заяви Цветанов.

Народната носия е неизменно условие за участие във фестивала, като тази година Цветан Цветанов беше избрал да облече фолкорна носия от Добруджа. Заместник-председателят на ГЕРБ поздрави млада двойка, решили да направят сватбата си на фестивала по автентичен български ритуал.

Цветанов се включи в приготовленията на специфични български ястия, заедно с копривщенски майстор-готвач, а младоженците му подариха питка по стар обичай. Заедно с Цветанов на фестивала на народната носия присъстваха и областният ръководител на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, както и представители от ръководството на партията в Котел.