Ботев изненадва Славия с непознат терен

Пловдивчани излизат пред своя публика за първи път от 105 дни насам

Ботев (Пловдив) ще опита да изненада Славия с непознат терен в днешния мач от 6-ия кръг на „А” група. Двубоят е от 17,45 часа в Коматево и ще бъде първи за жълто-черните пред собствена публика от 105 дни насам.

Както е известно, пловдивчани изтърпяха наказание от 3 мача пред празни трибуни заради палежите на стадион „Лазур” във финала за Купата на България срещу Лудогорец.

За последно жълто-черните играха официален мач в коматево пред публика на 11 май срещу ЦСКА (0:0).

Интересното е, че Славия за първи път ще играе на базата в Коматево. Последного гостуване на белите в Пловдив беше на стадион „Христо Ботев” точно преди година – на 25 август 2013, а след това двата тима бяха в различни 7-ци в плейофите от шампионата.

Във временното класиране Ботев е трети с 8 точки и при евентуална победа днес няма как да бъде изместен от тази позиция.

Славия пък е на 10-о място с 5 точки, колкото има и предпоследният Черно море. Съвсем на дъното е Хасково с 4 точки, но и едно полувреме по-малко (мачът с Берое ще се доиграва при 2:0 за заралии).

Основният проблем пред Вили Вуцов е състоянието на защитника Росен Колев, който е под въпрос за мача. Вратарят Адам Стаховяк се очаква да напусне, но въпреки това попадна в групата. Там обаче не е Вандер Виейра, който очаква трансфер в Македония.

В състава на Славия едва ли ще има кардинални промени. Генчев и Бургзорг ще играят точно пред защитата, докато Фонсека, Манзоро и Фернандо ще трябва да подкрепят тарана Мишел Платини.

Възможно е като титуляр да започне бившият играч на Локо (Пд) Диего Фераресо.