„Нека говорят" отива в историята

Заменят го с авторско предаване на Лора Крумова

Слуховете, че едно от най-гледаните предавания на Би Ти Ви няма да стартира отново през есента, се оказаха истина. „Нека говорят", което вече 5 години е една от емблемите на частната медия, няма да намери място в новата програмна схема и най-вероятно ще бъде заменено от авторско предаване на родилата наскоро Лора Крумова, пише „Всеки ден".

 След напускането на Росен Петров в началото на годината и вливането му в партията на Бареков „България без цензура" водещи на неделното токшоу станаха Жени Марчева и Михаил Дюзев, които де факто изпяха лебедовата му песен.

 Лошата вест е била съобщена на продуцентите на предаването Любо Нейков и Евтим Милошев лично от шефа на телевизията Павел Станчев преди 2 дни и те са останали като попарени с вряла вода, защото са били убедени, че със сигурност ще са в ефир от есента. Само преди седмица Нейков даде самоуверено интервю, в което обяви, че продукцията се завръща по-силна отвсякога: „Нека говорят" продължава през септември, зрителят ще види кой ще е водещ. Може би само часът на излъчване ще е променен... Ще има изненади и продължаваме с Жени Марчева".

 Според източници от телевизията изненадата е щял да бъде самият продуцент Евтим Милошев, който е трябвало да бъде титулярен водещ. 

 „Всеки ден" научи, че причината предаването да падне, всъщност е Лора Крумова, която е любимка на шефа Павел Станчев. Водещата е решила да се завърне в ефир с авторски проект, който първо се е опитала да прокара в Нова телевизия, въпреки че неин работодател е Би Ти Ви, откъдето тя е в отпуск по майчинство. Провал в преговорите с шефовете на Нова кара сочната блондинка да се върне в конкурентната медия и да започне нови разговори за следобеден неделен блок, защото мястото й в „Тази събота" и „Тази неделя" вече е заето от Мариана Векилска и Диана Любенова.

 „Лора със сигурност ще събира повече зрители пред екрана, отколкото Марчева и Дюзев", защитил решението си Станчев. В новото предаване на Крумова ще има участие и близката й приятелка от Нова - Галя Щърбева, която напусна преди дни канала.