Запорираха имуществото на Цветан Василев

Той е обявен за международно издирване във всички страни–членки на Интерпол

Имуществото на Цветан Василев е запорирано. Мажоритарният собственик на КТБ не може да се разпорежда със собствеността си заради обвинението към него за финансови злоупотреби в особено големи размери.

Решението е на Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество.
Междувременно от прокуратурата съобщиха, че Цветан Василев е обявен за междунардно издирване във всички страни–членки на Интерпол, предаде Нова телевизия.

Цветан Радоев Василев е обявен за международно издирване на 28.07.2014 г. със съдействието на Евроджъст. Българските представители в Евроджъст са съдействали при подготовката на молбата на правна помощ за призоваването на Цветан Василев с оглед на съществуващите към онзи момент данни, че той пребивава на територията на Австрия, допълват от прокуратурата.

Председателят на надзорния съвет на КТБ Цветан Василев е обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.
Началното му обвинение е за това, че през периода от декември 2011 г. до 19 юни 2014 г. умишлено е склонил главния касиер Маргарита Петрова и изпълнителния директор Орлин Русев, да се разпоредят със сумата от 206 милиона лева.

Задочното привличане е заради това, че Василев се намира извън страната, с неизвестно местоживеене.