Откриха Бата Агро 2014

Изложението се организира за пети път, участниците са 211, изложбената площ - 32 000 кв.м.

Откриха петото издание на Международното специализирано изложение за селско стопанство БАТА АГРО 2014. То преминава под мотото „ Още по-голямо, още по-добро" от днес до 29 август.

Тази година в са  се включили 211 участници, разположени на над 32 хил. кв. метра изложбени площи на летището край Стара Загора. Спрямо миналата година ръстът на изложителите е 5% , a 79 фирми участват за първи път. Тази година демонстрационното поле за представяне на земеделската техника е на площ от 60 дка.

Сред официалните гости бяха министъра на земеделието и храните Васил Грудев и Жанин Хайман, представител на Немската асоциация на производителите на земеделска техника.

"Преди 5 години започнахме с 83 фирми-изложители, днес те са 211, разположени на повече от 32 600 кв. м. изложбена площ. С това нашата работа не свършва. Сега трябва да защитим успеха си и да работим още по-усърдно в интерес на агробизнеса и земеделските производители на България. Тази именно цел си поставихме със старта на пролетно издание на БАТА АГРО, което ще се състои от 4 до 7 март 2015 г., тук на летище Стара Загора", каза председателят на Управителния съвет на БАТА АГРО Веселин Генев.

В деня на откриването се състоя пресконференция на тема „Взаимодействие между бизнеса, науката и специализираното висше образование в сферата на селското стопанство" с участието на УС на БАТА АГРО и ръководствата на специализираните образователни и научни институции в България - доц. Христо Бозуков, председател на Селскостопанска академия, и проф. Янчева, и.д. ректор на Аграрен университет - Пловдив. На пресконференицята присъстваха представители на ръководствата на Тракийски университет - Стара Загора и Русенски университет „Ангел Кънчев".