Михаела Филева и Рафи правят дует

Певицата подготвя самостоятелен албум

В края на лятото певицата Михаела Филева ще бъде част от музикално турне, в което ще се включат и много други талнатни от българската музикална сцена. Тя споделя, че за нея това ще е особено вълнуващо и няма търпение концертите да стартират.

"Турнето започва в края на август, радвам се, че получих покана да се включа. Очертава се да бъде супер приятно, ще участват много популярни певци, а на сцената с нас ще има и инструменталисти. До този момент може би чак толкова музикално турне не се правило - с група ще е съвсем друго усещането. Хората ще могат да чуят моите парчета на живо, но с други аранжименти - това ще е изненадата. Другата изненада ще е дуетът, който ще направим с Рафи. Той е много талантлив, слънчево момче е, с него се познаваме още от "Х фактор", обяснява младата певица.

Тя разкрива още, че скоро й предстои самостоятелен албум, въпреки че до скоро парчетата й бяха дело на Графа. Меломаните скоро ще могат да чуят парчетата от албума, чуйто композиции са нейно дело.

"В момента работя върху първия си самостоятелен албум и в него някои от парчетата, както музиката, така и текстът, ще бъдат писани от мен. Целият екип на "Монте мюзик" също много активно участва в албума. Иначе досега наистина повечето ми неща са дело на Графа. За мен той е един от най-талантливите творци", разкрива тя пред вестник ''Труд''.
"Нетърпение, това е едно от нещата, които сякаш ми липсваха преди 3 години, преди да се запозная с него. Научи ме и на това, че трябва да си абсолютен професионалист в отношенията си с всички, ако искаш и те така да ти отговорят, да си коректен. Със сигурност ме научи и на много неща, свързани с качеството на музиката - фундаментални за артиста неща, като цяло за човека, личността зад артиста, която е нещо много важно", разказва тя за нещата, които е успяла да научи от Графа.

На въпроса дали някога би направила дует с Криско, с който наскоро Мария Илиева направи дует и в крайна сметка песента доби огромна популярност, певицата отговаря:
"Ооо! Не знам, с Кристиян доста често имаме съвместни участия, но не знам дали бих направила проект с него. Трябва доста преди това да си поговорим за посланията в песента, защото аз пея за доста по-различни неща от него. Ако в един момент посланията, които искаме да вложим, се намерят в една и съща равнина, би могло да се получи. Той е много добър продуцент. "Видимо доволни" е хитът на лятото. Песен, която се чува абсолютно отвсякъде, което значи, че той като продуцент е намерил формула, която да се хареса на хората, което предполагам е добре".
Тя признава също така, че много харесва изпълнителите от старата генерация и би се радвала да направи съвместен проект с някой от тях.

"Аз започнах да пея и да формирам естетическия си музикален вкус с песните на Маргарита Хранова, Нели Рангелова и Стефка Оникян. Те са с много различен начин на музициране от нас. Преди са се правили много кавъри на френски и италиански песни, като учих история на музиката и често се изненадвах: "О, и това ли е кавър!" Бих направила дует с някой от това поколение, за мен ще е чест. Абсолютно феноменален артист е Васил Найденов - много можем да се учим от него. Орлин Горанов, Георги Христов - страхотни вокалисти, хора, на които никога не им се е налагало гласовете им да бъдат обработвани. Само възможността да се докоснеш до таланта на тези хора е опит и голяма възможност, от която не бих се отказала", разкрива още изпълнителката.