Джебчийка измъкна 12 000 лв. от руснак

Крадлата обрала туриста в мол Галерия

Джебчийка сви от руски турист над 12 000 лева в различни валути. Парите били в портфейл в джоба на чужденеца, който крадлата измъкнала без той да се усети. Пладнешкият обир е извършен в около 18.30 ч. в мол Галерия в бургаския комплекс „Славейков”. 68 годишният руски турист е станал жертва на джебчийката, докато пазарувал по магазините. Той веднага е подал жалба в полицията. Според показанията му в отмъкнатия портфейл е имало 5 880 евро и 15 000 рубли и три кредитни карти.
45 годишна бургазлийка пък е станала жертва на грабеж на автобусната спирка до бензиностанция „Шел” в кв. „Победа”. В момента, в който тръгнала да се качва в автобус по линия 211, непознат мъж я застигнал и издърпал от врата й златен синджир заедно със златно кръстче, с тегло около 4 грама. След това побягнал в посока към сладкарница „Марс”. Извършителят на грабежа се издирва по описание от служители на Първо Районно управление - Бургас.
50 годишен шофьор от Елхово, пък се е простил с над 12 000 лева служебни пари, които скрил между седалките на товарния автомобил. Хилядарките изчезнали докато колата била паркирана пред хотел „Амадеус” в Слънечв бряг.