Румънци целят с бомбички фенове на "Лудогорец"

В поделенията на полицията бяха отведени общо 11 души

Румънски ултраси целиха фенове на "Лудогорец" с бомбички преди снощния исторически мач между разградските орли и румънския "Стяуа" на Националния стадион "Васил Левски". Благодарение на своевременно предприетите мерки от Столичната полиция преди, по време и непосредствено след футболната среща не са допуснати сериозни нарушения на обществения ред като масови сблъсъци между привърженици на двата противостоящи отбора, както и разрушаване и повреждане на обществено и лично имущество.
В поделенията на полицията са отведени общо 11 души, шест от които румънски граждани, съобщи МВР. Преди началото на футболната среща двама българи били отведени в районните управления за изясняване на възникнали пререкания с фенове на гостуващия отбор. След разпит, на единия от българските младежи - 18- годишен софиянец, е съставен акт за липса на документ за самоличност.
Около 19 часа в района на бул. „Васил Левски” зполицейски служители задържаха румънеца В.Д. /22г./ за хвърлена бомбичка. При извършен обиск у него служителите на реда откриха наркотични вещества, за което е образувано досъдебно производство. Подготвени са и материали за доклад пред Софийски районен съд във връзка със Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.
При извършените проверки на входа на спортното съоръжение за притежание на пиротехнически средства са задържани четирима румънски граждани - на възраст от 25 сдо 33 години.Съставени са им актове и след края на мача са освободени. При проверка у българина Р.Р. /20г./ и румънеца И.К. /28г./ полицейските служители открили наркотични вещества, за което са образувани досъдебни производства.
На територията на спортното съоръжение не са допуснати 21 души в нетрезво състояние.