Майка и син остават без дом заради кредит за лечение

21-годишното момче се лекува от множествена склероза

Животът на 21-годишния Васил върви с обичайното си темпо, стяга се усилено и да продължи обучението си в Женева. Една вечер обаче слага край на мечтите на младия мъж. "Както си седях на компютъра и в едното ми око се появи бяло петно", разказва за началото на ада Васил пред Нова телевизия.

След изследвания лекарите му поставят диагнозата - множествена склероза. Назначават и лечение на Васил, но той не се повлиява от него. Оказва се, че хапчетата действат на около 25 % от пациентите и младият мъж не е сред тях.

"Схванаха ми се постепенно крака и ръцете. Беше страшно", разказва Васил за първата си тежка криза . "На никого не го пожелавам, хранила съм го като бебе", разказва и майката на младежа - Светлана. Жената разкрива, че за да се бори с болестта на сина си, е теглила кредит, а сега са заплашени от банката, че ще им вземат жилището.

Бившият външен министър Соломон Паси се поля с кофа ледена вода и дари пари по сметката на Васил. "Той е единственият, който ни потърси, за да ни помогне. Много съм му благодарна. Моля се да има и други добри хора, които да ни подадат ръка. Не е само моето дете, има и други деца", казва още майката на Васил.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"