Започна приемът за новите детски градини

Молбите трябва да бъдат прередактирани

Родителите, които искат да запишат децата си в новооткритите детски градини "Камбанка" и "Мечо пух" в Стара Загора, трябва да прередактират заявлението за класиране, което вече са подали в специализирания сайт за прием в детските заведения.

Това съобщи днес Пенка Чавдарова, шеф на отдел "Образование" в Община Стара Загора.

Ако детето е било прието в друга детска градина, там трябва да бъде подадено уведомление, че родителите отказват да използват мястото.

Срокът за подаване на заявления за класиране изтича на 12 септември.
Чрез въведената електронна система на класиране ще бъдат приети 100 деца в 4 възрастови групи в ЦДГ № 6 „Камбанка", която се намира на ул. „ Г. С. Раковски" №74.

ЦДГ №5 „Мечо Пух", която се намира на ул. „ Подполковник Калитин" №28, също ще приеме 100 деца, разпределени в 4 възрастови групи. По общия ред, чрез въведената електронната система на класиране, ще бъдат приети около 70 деца. Тъй като детската градина е изградена по Проект за социално включване на Министерството на труда и социалната политика, останалите деца ще подлежат на специален режим на прием.

Изискването е в нея 30% и повече от местата във всяка от четирите групи да са определени за деца в риск: деца с увреждания, деца със специални образователни потребности, деца - сираци и полусираци, деца с неизвестен родител, деца от уязвими общности - ромски етнос и др.