18 партии и 7 коалициии регистрирани в РИК Стара Загора

В ЦИК изтеглиха номерата на бюлетините

25 партии и коалиции се регистрираха в РИК - Стара Загора. Днес изтече крайния срок за регистрацията на участниците в предсрочните парламентарни избори. 18 партии и 7 коалиции регистрираха свои листи за 27 МИР Стара Загора. Последни своята листа регистрираха от НДСВ. Пълни листи от по 22 - ма кандидат-депутати имат ГЕРБ, "БСП лява България" и България без цензура, съобщи председателят на РИК Таньо Брайков. 484 са изборните секции в Старозагорска област, от тях - 207 са в Община Стара Загора. Утре в 14:00 часа в РИК Стара Загора ще се тегли жребий за участие на партиите и коалициите в предизборните диспути по БНР. Документите на всички са изрядни, заяви председателят на РИК Таньо Брайков. Най-малко кандидат депутати са регистрирали от Общество за нова България – двама, а трима кандидати са регистрирали от партия Глас народен.
9 е номерът на бюлетината на ГЕРБ за предсрочните избори, на АБВ - 14. Това стана ясно след като Централната избирателна комисия изтегли жребия с номера на партиите, под които ще бъдат записани в бюлетина.
Коалиция „БСП – лява България” 22 ще се явни на предсрочните избори. Според жребия „България без цензура” ще участва с номер 13, а „Движението за права и свободи” под номер 18. Реформаторският блок ще участва с номер 7, а Коалиция „Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО – 24, Република БГ – номер25. ПП „Движение 21” ще участва под номер 1, АТАКА – номер 11, ПП НДСВ – номер 12, ПП „Общество за нова България” – номер 10, партия "Зелените"- номер 20,ПП "Обединена България" - 5 ПП Нова сила - номер 21, Български национален съюз – номер 3, коалиция „Десните” – номер 17 , Българска социалдемократическа партия – номер 6, "Левицата и зелелена партия" – номер 15. ПП „Зелените” – номер 23, Партия „Нова алтернатива – номер 6, ПП Новото време – 4, ПП Нова България – 8 , ПП Българска социладемокрация – 2, Глас народен – номер 19.
ПП "Движение 21" ще бъдат с номер едно за предстоящите избори. Преди тегленето председателят на ЦИК Ивилина Алексиева заяви, че идеята на кутиите за теглене на жребия са прозрачни и символизират прозрачността на ЦИК и да бъдат символ на честността и прозрачността на предстоящите избори. По райони имената на независимите кандидатите ще бъдат изписвани след изписване на номерата на партиите и коалициите. Представители на медиите разбъркаха и пликовете с имената на партиите и коалициите за предсрочните избори и числата за бюлетините.