От днес We are going to Мъглиж ще цепи планината

Второто издание на рок-фестивала стартира мощно този следобед

Този следобед в местността Равня, на километър от Мъглиж, започва двудневният рок-фестивал „We are going to Мъглиж”.

Това ще е неговото второ издание, първото се проведе точно преди година в местността Барите край старопланинското градче.

Организатори са местната рок-банда Ivo Ruev`s band 69 и приятели съвместно с TanNakRa-art и с помощта на Община Мъглиж.

Първи на откритата сцена в 16,30 излизат рокаджиите от група Abysmatik, нов и оригинален проект с членове на Fyeld, последвани от нестандартните Лок Маруху.

Perfect Stranger от Стара Загора също ще свирят първата вечер. Те ще представят новия си албум.

Млък! също са обещали да изсвирят някои чисто нови песни и всичките си хитове, а краят на вечерта ще принадлежи на една от най-силните групи на българската метъл сцена – Odd Crew.

За съботния ден организаторите са предвидили различни забавления.

В 15,30 първи на сцената ще стъпят момчетата от хасковската група Hangar 42, последвани от берлинските гости Placid Revival, чийто концерти в България ще бъдат част от източноевропейското им турне.
Следват групите Doctor`s Gogo Band и Downslot, които спечелиха отново право на участие, след като бяха класирани съответно на първо и второ място в анкетата на Фейсбук страницата на фестивала, в която всички желаещи можеха да дадат гласа си за миналогодишните участници и по този начин да ги поканят и на второто издание. След тях планината ще разтърсят набиращите сила SEVI, а закриването на фестивала вече по традиция ще остане за Иво Руев Банд 69.

Организаторите се надяват на сухо време. Чудната планина над Мъглиж в края на лятото и качествена музика на открито - това би трябвало да бъде повече от достатъчно за почитателите на различните течения в рока да изкарат един страхотен уикенд, пишат в официалния си сайт организаторите. 

Ако обаче времето предложи дъжд, това ще е без значение. В Англия няма рокфест без дъжд, качвам се горе и ви чакам, написа снощи на фейсбук-страницата си главният виновник за събитието Иво Руев.

Организаторите показаха във Фейсбук и фланелките, които ще може да си отнесе за спомен от фестивала всеки присъстващ фен.

Достъпът до фестивала, както и ползването на палатки и тази година ще бъде напълно безплатен.