С лодка спасяват блокирани от наводнението в Априлово

Военни формирования се включват в сапсителните дейности

В няколко населени места на територията на областта има блокирани хора, заради паднилите обилни валежи. Бедствено положение е обявено и в няколко села в община Раднево - Свободен, Трънково, Любеново, Землен и Константиновец. Паднал е мост в село Свободен и има блокирани хора. В село Мусачево, община Гълъбово, също има блокирани хора в наводнени части от селото.
Язовирът в село Априлово прелива през преливника и през част от язовирната стена /земно-насипен тип/. Останали са блокирани хора в централната част на селото. В кметството е блокиран човек на хемодиализа. На място са 2 екипа на РСПБЗН Стара Загора и Гълъбово. Изпратена е и лодка от група Спасителни дейности. След заседание на Кризисния щаб към областния управител в сградата на РДПБЗН Стара Загора се взе решение за включване на сили и средства на военните формирования от Стара Загора за оказване на помощ при евакуацията на хора от Априлово.
Към момента няма сигнали и данни за пострадали хора на територията на област Стара Загора.
В община Раднево е обявено бедствено положение на територията на селата
Водата по улиците в с. Еленино, община Стара Загора са отводнени. Започва изпомпването на водата от дворовете и засегнатите от наводнението къщи, съобщи кметът на общината Живко Тодоров, който координира действията за справяне със ситуацията след падналите през нощта и тази сутрин валежи. На мястото с машини и техника работят екипите на ВиК и Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението - Стара Загора.