От голяма заплата се оплешивява?

Плешив и богат или с къдрици, но беден?

Издигането в службата може да е полезно за финансите, но не и за косата. Хората, които печелят повече (над три средни заплати), мислят, че от стреса в работата косата им пада, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.
Такива съмнения не мъчат получаващите доста под средното. Анкета сред 2000 души показа, че според три четвърти от жените стресът причинява косопад, като всяка трета е имала такъв горчив опит. Мъжете обаче мислят, че изтъняването на косата се дължи повече на гените. 50 процента обаче са склонни да го обяснят и с напрежението в службата.
Хората с ниски доходи нямат подобни терзания. Специалистите наричат косопада от стрес, емоц ионална или физическа травма телоген ефлувиум. Съществуват продукти, които да намалят косопада, но по-важно е в такъв случай да се потърси помощ. Косата може да започне да пада и по други причини, като хормонални промени, дължащи се на бременност и раждане, диети, козметични процедури.
Една трета от анкетираните нямат никаква представа на какво може да се дължи косопада, а само половината жени знаят, че могат да го предизвикат хормоналните промени. Едва една десета от жените свързват косопада с неправилно хранене (диети), една на 30 го обяснява с шок или травма, и само една на 50 - с удължаване на косата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен