Иван Тотев: Пловдив ще е един нов град през 2020 г.

Общината влезе с бутонките в културата на Пловдив, но това се оказа правилната стратегия, похвали се кметът

Общината влезе с бутонките в културата на Пловдив. Намеси се грубо в спокойния културен живот от 80-те, донесе много въпросителни и обществено напрежение, но в крайна сметка се оказа, че сме избрали правилния път, похвали се кметът на Пловдив Иван Тотев по повод победата на града под тепетата в надпреварата за Европейска столица на културата 2019.

Пловдив  вече е на културната карта на Европа. Това е нещо, което надхвърля един кметски мандат и тази победа дава  много възможности на града ни, допълни Тотев. Той не скри вълнението си от факта, че Пловдив се нарежда до стълбове на европейската култура като Марсилия, Атина и Лисабон.

Запретваме ръкави и започваме да моделираме града по нов начин, обяви градоначалникът. През 2020 г. Пловдив ще бъде със съвсем различен облик, допълни кметът. Той е убеден, че енергията, която е видял по улиците на Пловдив след обявяването на града ни за културна столица, трябва да бъде въвлечена в работата, която предстои оттук насетне. Тотев изрази и благодарността си към градоначалниците на другите градове, участващи в надпреварата. Ще реализираме съвместни проекти заедно, няма да се затваряме само тук, обеща той.