Ботев изхвърли Локо за купата на БФС (СНИМКИ)

Жълто-черните юноши спечелиха дербито в Коматево с 2:0

Ботев победи с 2:0 Локомотив в дербито от първия кръг за Купата на БФС при набор 99. По този начин "канарчетата" изхвърлиха градския си съперник от надпреварата. Головете за "канарчетата" реализираха Васил Василев и Милен Златков през втората част.

В 28-ата минута след центриране към пеналта на Локомотив, Божидар Софков от воле разтресе напречната греда на вратата на "смърфовете".

В 43-ата минута гредата за втори път се оказа преграда пред гола на "жълто-черните", след като центриране от ъглов удар бе засечено от Васил Василев, а стражът на "смърфовете" се опита да избие топката, но тя се удари в напречната греда.

В 48-ата минута, при първата си сериозна атака, гостите имаха отлична възможност да поведат. Играч в "черно-бяло" бе изпуснат от защитата на "канарчетата" и останал очи в очи с вратаря на Ботев шутира, но Симеон Симеонов се намеси блестящо и спаси.

Само 2 минути по-късно "канарчетата" откриха резултата. Рангел Костурски центрира от ъглов удар, а Васко Василев с глава прати топката във вратата на "черно-белите", вдигайки на крака около 200 зрители, които наблюдаваха срещата.

В 65-ата минута Мартин Татаров получи добър диагонален пас, преодоля защитник на "черно-белите" и навлезе в наказателното поле на Локомотив, след което пусна пас на празна врата към Милен Златков, а крилото на "канарчетата" без затруднения вкара топката в опразнената врата за 2:0.