Вуцов: Какво излиза? Нашият отбор кучета го яли!

Треньорът на Ботев ревна срещу програмата на БФС

Треньорът на Ботев Велислав Вуцов даде днес традиционната си пресконференция в Коматево. Специалистът се оплака от програмата на БФС и най-вече поради факта, че мачът с Лудогорец е в петък и шестимата национали на канарите още не са се прибрали.

Ето какво каза наставникът на канарите:

Предстои ни много тежък мач срещу най-добрия отбор у нас – Лудогорец. Четох някъде, че имат 29 равностойни и добри футболисти. Но в никакъв случай няма да подходим със страх. Победиха ни за Суперкупата, но всички видяха, че ние бяхме равностойни.

Единственото ми притеснение е, че този мач е назначен в неподходящо време. В момента ги няма 6-те ни национали, ще си дойдат довечера по някое време. Не вярвам някъде по света да има такава страна. Увериха ме, че това е нормално, но аз не вярвам. Първоначално ми беше обявено, че мачът ще е в събота. Така както го говорихме – честно и почтено, така и го направиха.

Не е добре да не се съобразиш с отбор, който има шестима национали. Какво се получава – единият отбор кучета го яли. Плачевното състояние при младежите е резултат на факта, че този отбор 10 месеца няма треньор. Аз това не мога да си го представя. Вчера следих мача в Дания със страхотно напрежение, защото очаквах, че там мачът няма да е много добър. Утре ще си поприказвам с нашите играчи, че светът не свършва с този мач.

Никога не съм крил, че моделът Лудогорец е за подражание на всички.

Последните два мача дадоха нужното спокойствие и самочувствие в отбора, което ни помогна да свършим добра работа. Най-доволен съм от това, че начинът на провеждането на тренировките е значително подобрен в сравнение с началото. Сега момчетата работят на по-добра скорост. Динамиката в отбора е вдигната поне 3 пъти от това, което беше преди. Мисля, че вървим във възходяща линия.