Паметникът на Съветската армия има стойност само за руското посолство

Това обяви по bТВ бунтарката Марта Георгиева

Надписът „Окупация” върху паметника на Съветската армия бе част от сериозна политическа кампания, с която искаме да обърнем вниманието на обществото от заплахата от Русия. Това обяви по bТВ Марта Георгиева, кандидат депутат от РБ. Тя бе арестувана от МВР докато е писала по монумента.

Водя дългогодишна битка срещу тези монументи, които не са никакви паметници. Паметника пред „Позитано” на партизаните е също такъв, той е незаконен. Участвах в акцията и на неговото изрисуване. Арестуват се невинни хора. Никога не бих осквернила паметник, но достойнството на БСП не ми е приоритет. Този паметник на Съветската армия няма никаква стойност, той е важен само за руското посолство, а МВР работи за чужди интереси, посочи младата бунтарка.

Неин опонент в студиото бе бившият червен депутат Страхил Ангелов, станал преди няколко месеца известен с посещението си в Сиря и легитимирането на режима на Башар Асад.

Драскате по паметниците за да ви показват по телевизията. Рискувате междудържавни отношения. Аз никога не съм ходил да драскам по паметника на жертвите на комунизма, който е пред НДК. Да кажат какво ще построят, а не да рушат. И в центъра на Виена има паметник на Съветската армия. Като съборите този паметник какво ще постигнете, само да ви дават по телевизията, гневи се социалистът.