Стефан Данаилов открива пълнолетната "Сцена на кръстопът"

Театралният маратон започва със "Сако от велур" на Пловдивския театър

Зам.-министърът на културата Боил Банов и арт директорът на “Сцена на кръстопът” проф. Стефан Данаилов ще открият 18-тото издание на пълнолетния театрален форума под тепетата.

След тях на сцената на Градския дом на културата в 19,00 часа ще излязат актьорите от Пловдивския драматичен театър за премиерата на спектакъла “Сако от велур” от Станислав Стратиев. Постановката и мултимедийната концепция са на Борис Панкин, сценографията и костюмите на Петър Митев.

Режисьорът е поверил ролята на чиновника на Кръстю Лафазанов, което е своеобразното завръщае на актьора на театралната сцена. Тони Минасян ще изиграе ролята на езиковеда Иван Антонов – обикновеният човек, изправен пред безпощадната бюрократична машина само заради нещастния факт, че си е закупил сако от велур и иска да подстриже космите му, за да се спаси от подигравките на приятелите си.

Как сакото от велур се превръща в “частна овца”, за която нашият герой трябва да плаща и данък? Как и Иван и приятелите му ще се измъкнат от лабиринта на чиновническото безхаберие? Отговорите на тези въпроси ще дадат и актьорите Елена Начева, Кръстю Кръстев, Тодор Дърлянов, Димитър Банчев, Красимир Василев, Мария Генчева, Елена Кабасакалова, Симеон Алексиев, Светлана Мановска, Александър Секулов-младши, Димитър Димитров, Тодор Генов, Иванка Димитрова, Елица Захариева, Тихомир Кутев, Вангел Апостолов.

В програмата на фестивала днес има и други интересни съпътстващи събития.

Ето и пълната програма на форума за 11 септември:

18 ч., Галерия U.P.A.R.K.
"Пълнолетие – 18 години "Сцена на кръстопът" – изложба плакати, фотоси, колажи от годините

18 ч., Открита сцена пред Драматичен театър
Концерт на вокална група "Бамбини" при ОДК с ръководител Снежана Донева

19 ч., Дом на културата "Борис Христов"
Драматичен театър-Пловдив
ПРЕМИЕРА
"Сако от велур"
от Станислав Стратиев

21.30 ч., Галерия U.P.A.R.K.
Димитър Стайков представя романа си „И рибите заплакаха за Велко Кънев”