Старозагорските огнеборци отбелязаха професионален празник

Отличия получиха спасители от наводненията

С демонстрации на противопожарна техника и на аварийно-спасителни дейности при катастрофа и пожар, старозагорските огнеборци отбелязаха професионалния си празник 14-и септември.

Проявата бе част от провеждащата се в цялата страна Седмица на пожарната безопасност. На тържеството присъстваха областният управител Димитринка Петрунова, директорът на Областна дирекция на МВР – Стара Загора Иван Чолаков, служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Стара Загора и много граждани.

В приветствието си областният управител Димитринка Петрунова изрази към огнеборците искрена признателност за избора на професия и житейско призвание - да служат на хората.

По време на церемонията, за високи резултати и съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи, бяха наградени 10 служители на противопожарните служби в областта.

Специални отличия получиха пожарникарите Тодор Маджаров и Енчо Енчев, които при наводненията в края на миналата седмица, спасиха 93-годишна жена от с.Михайлово.