И тази година клуб Липа реализира инициативата "Пази ме!"

В първия учебен ден отново ще бъдат раздадени около 1250 гъвкави светлоотражателни ленти на всички първокласници

Както винаги ще бъдат подкрепени много партньорски проекти за повишаване на детската и ученическата безопасност при движение, колоездене и шофиране. Част от тях вече се провеждат на откритата през май от ГК ЛИПА спортна площадка в междублоково пространство на ул. Г.С. Раковски 146, която е специално обозначена затова.
На националния празник 22 септември и празник на Старозагорски минерални бани в курортното селище ще бъдат представени и следващите действия на клуба в подкрепа на “Зеленото сърце на Стара Загора“. Предстои разселване на птици от видове, подходящи за естествено развъждане в територията около езерото. Ще бъде зарибени езерото с 5000 рибки от подходящи видове. Заедно със Земеделски институт Стара Загора ще бъде тествана системата на „биокосачки“ – специален вид козички, които са атракция за парковете в някои европейски градове. В центъра на Старозагорски минерални бани ще се открие мащабно пано, изпълнено от млади старозагорски художници. Целта е с тези инициативи Баните да станат още по-привлекателни за старозагорци и гости от страната и чужбина.
Другата тема, по която клуб Липа продължават да работят, е превръщане на зоната около Стария чинар в любимо и предпочитано място за старозагорци и гостите на града. Въпреки че все още базовият проект не е завършен, там вече се провеждат различни събития на различни възрастови групи. След укрепването на чинара вече е готово и барбекюто. Предстои завършване на беседката, организиране на автономно фотоволтаично ел. захранване, осветление и видеонаблюдение, което ще бъде достъпно чрез интернет. Ще се облагороди околното пространство. Всичко това става с широко, безвъзмездно съдействие от много старозагорски фирми.
Другата, свързана с предишните две теми, която Граждански клуб ЛИПА подкрепя, е третото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014. Скоро ще бъде дадена специална пресконференция. Тази година Франция е специален партньор на събитието. "Освен очакваното увеличение на броя на избите-изложителите, ще се опитаме да увеличим и броя на фирмите, представящи кулинарни продукти, свързани с виното. Очакваме още по-добро представяне на кулинарния сектор, особено с договореното партньорство с МЕТРО Академия - най-добрата кулинарна школа в България. За първи път в рамките на Фестивала ще организираме майсторски клас „България срещу Франция“ - сляпа дегустация на български и френски вина, водена от виден български енолог. Тази година, в партньорство с Мол Галерия и хипермаркет Аскент, ще започнем ранна промоция на Фестивала, като от 1 до 19 октомври във Фейсбук ежедневно ще се провежда викторина с награди – вина и безплатни пропуски за изложението", съобщиха на пресконференция от клуба.
Клубът ще продължи да подкрепя и различни младежки форуми и събития.
"Ще продължим да подкрепяме масовия спорт, особено сред децата и младежите, затова готвим активно новото, четвърто издание на Детски игри Старозагорски олимпийски надежди 2015, които предвиждаме да се проведат през май следващата година. Ще продължим да подкрепяме и големите старозагорски спортни събития като Балканиадата и турнира Самарско знаме, които издигат авторитета на Стара Загора", дъполват от клуб Липа.