Петя Аврамова: Правилният избор е политическа партия ГЕРБ

Политика

13-09-2014, 10:58

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветан Цветанов и Манфред Вебер ще посетят Област Благоевград

Красен Кралев: За да се гарантира стабилност, хората трябва да подкрепят ГЕРБ

Красен Кралев: Ще лобирам за намаляване на пристанищните такси

Круизни туристи? Догодина само мит

Лиляна Павлова в Раднево - Галерия

Цветан Цветанов: Опонентите на ГЕРБ искат ниска избирателна активност, защото само така ще се запази статуквото

Кандидат-депутатите от ГЕРБ – София ще присъстват на представянето на новата книга на Едвин Сугарев

Кандидат-депутатите от ГЕРБ-София ще проведат срещи с граждани

Проф. Пенчо Пенчев, ГЕРБ: Добре е, че и други политически сили възприеха нашите приоритети

Енергийният сектор - приоритет за ГЕРБ

Цветан Цветанов: ПП ГЕРБ дава шанс на знаещите и можещите

Кандидат-депутатите от ГЕРБ-София ще проведат срещи с граждани

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Русе наградиха победителите в конно състезание в Малко Враново

След тази една година управление на Тройната коалиция, мога твърдо да заявя, че правилният и разумният избор е ГЕРБ

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ - Враца инж. Петя Аврамова на среща с жители на с. Мраморен.

„Ние сме тук, пред вас, за да говорим за реални и изпълними неща“, с тези думи Аврамова се обърна към жителите на селото. Водачът на листата с кандидатите за депутати на ГЕРБ - Враца представи акценти от управленската програма на партията, като уточни, че тя е изготвена с мисъл за бъдещето на България, за нашите деца и предвижда осъществяването на реформи, така необходими, за да вървим по правилния път, който Европа е отредила за всички страни в ЕС.

Петя Аврамова сподели, че в програмата си ГЕРБ предвижда в следващите 2 години 50% от панелните жилища да бъдат санирани, т.е. със 100% безвъзмездна помощ, осигурена от държавата и европейски средства, ще бъдат сменени дограми, санирани блокове, сложена изолация, подменени отоплителни инсталации, където е необходимо. Относно развитието на Северозападна България, Аврамова изтъкна, че ГЕРБ е единствената партия направила програма, касаеща изостаналият регион.

„Предвижда се 1 млрд. лв. годишно да бъдат целево инвестирани в Северозападния регион, също така подкрепа за ремонт на 2-ро и 3-то класните пътищата и най-важното – изграждането на 4-лентов скоростен път Видин–София –– добра инфраструктура, за да привлечем инвеститори и създадем благоприятна бизнес среда”, поясни Аврамова. Важна мярка през следващите години ще бъде развитието на зеленчукопроизводството и животновъдството и в следващия период се предвиждат субсидии за хората, които се занимават със зеленчукопроизводство и животновъдство.

С оглед на последното бедствие, засегнало почти цяла област Враца, най-вече Бяла Слатина и особено Мизия, ГЕРБ предвижда създаването на единен регистър на всички съоръжения, които са потенциално опасни, каквито са язовирите, с ясен собственик,  ясен оператор и технически контрол, възложен на едно звено. Аврамова обяви, че се предвижда създаването на фонд, в който да се събират държавни средства и който да подпомага бедстващите в подобни кризи. „ГЕРБ е единствената национално отговорна партия и искрено се надявам Враца и селата във Врачанско да ни подкрепят, защото ще се борим, за да направим нашият регион най-хубавия и най-приятния за живеене”, заключи Аврамова.

„Равносметката за 1 година – спрени еврофондове, не само, че не разкриха 250 000 работни места, но увеличиха безработицата, масово младите хора напускат страната”, категоричен бе социалният министър в правителството на ГЕРБ и втори в листата за област Враца инж. Тотю Младенов. Той припомни, че в Област Враца, по времето на управлението на ГЕРБ над 6000 души са работели по програми за временна заетост, а за изминалата една година тези програми са спрени. Младенов отбеляза, че в Бяла Слатина има заявен инвеститорски интерес за възстановяване на зеленчукопроизводството, който гарантира дългогодишни договори, възстановяване на консервната промишленост в този край и стимулиране на земеделските производители да се занимават със зеленчукопроизводство. Младенов обяви още, че в програмата на ГЕРБ е заложено разширяване на кръга от хора, които ще получават енергийни помощи. „Ако досега около 260 хиляди домакинства са получавали енергийни помощи, ние плануваме над 500 хиляди домакинства да получават средства за отопление през есенно-зимния период”, обясни кандидатът за народен представител.