Бургаският прокурор Любо Петров и сливенският Пламен Стефанов се борят за председател на Апелативна прокуратура

Петров води по точки и спечелени дела

Бургаският прокурор Любомир Петров и колегата му от Сливен Пламен Стефанов са двамата кандидати за поста председател на Апелативната прокуратура в морския град. Кой от двамата ще застане начело на структурата ще реши ВСС. Техни колеги коментират, че бургазлията определено води по точки. Той бил доста по-опитен и безспорно се ползва с голям авторитет в апелативния район. Любо Петров е подал документи за участие в конкурса в последния ден, буквално броени часове преди да изтече крайният срок.
Името му е известно още от 1998 година, когато оглави районната прокуратура в Бургас. От 2004 до 2009 г.е зам.-апелативен прокурор.
Като обвинител на държавата, Петров е печелил много знакови процеси. Той бе прокурор по делото срещу скандалния Ивайло Дражев, който шиканира процеса повече от 10 години и успя да стигне до ефективна присъда. Любомир Петров бе обвинител и срещу извършителите на бомбения атентат срещу съпругата на Димитър Желязков-Очите, също и срещу Георги Боков-син. Името му никога не е било замесвано в скандали.
Пламен Стефанов пък нашумя с обвиненията, които повдигна срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков. Делата срещу него обаче приключиха с тотален провал за прокуратурата. Лечков бе оправдан и не спира да повтаря, че държавното обвинение го рекетирало и обвиненията били скалъпени, защото не искал да се пазари.