Напусна ни главният художник на операта Борис Стойнов!

Поклонението ще е на 17 септември в 12 часа в дома му и от 12,30 ч. в храма на Централни Софийски гробища

На 13 септември внезапно напусна този свят Борис Стойнов – главен художник на Държавна опера-Стара Загора, автор на сценографията на култови нейни постановки – „Макбет“, „Мадам Бътерфлай“, „Дон Карлос“, „Аида“ и „Кармен“ на Античен форум, „Шехеразада“, „Турандот“ /за Опера Русе/ и др.
Борис Стойнов е роден на 7 април 1949 година в София. Завършва Художествената академия в столицата със специалност „сценография“ през 1973 г. и с оценка „отличен“ - 6,00 от държавния изпит в дипломата си. От 2011 г. е главен художник на Държавна опера-Стара Загора. Годината 2014-та започна с голям успех за Боби с първото представление през януари за страната на комичната опера „Крал за един ден“ от Джузепе Верди. Ще завърши, убедени сме, с триумф за „Отело“ на 24 ноември, за който се шият костюми и се градят декори в Операта.
Борис Стойнов ще е винаги в спомените и сърцата ни - висока класа професионалист, изключително умен и начетен, енциклопедия на Операта и музиката изобщо. И същевременно – топъл, земен, човечен…
Почивай в мир, Боби!
Поклонението ще е на 17 септември в 12 часа в дома му и от 12,30 ч. в храма на Централни Софийски гробища.