Хотелиери на протест

Днес в 11.30 ч. хотелиери от Слънчев бряг ще блокират пътя Бургас - Варна в района на бензиностанцията преди Ахелой. Протестът е по инициатива на Съюза на собствениците в комплекса и е подкрепен от Съюза на хотелиерите и Съюза на собствениците за развитие на к.к. „Златни пясъци”, Сдружение на „Хотелиери и ресторантьори -Велинград”, Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите – Сандански, Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите и др. браншови организации.

Собствениците искат самостоятелно министерство на туризма, за да се решат проблемите в сектора. Сред исканията им са националните курорти да станат автономни – със собствена структура, управление, финансиране и администриране, защото според тях общините , които сега ги управляват не решават потребностите им.

Хотелиерите очакват решаване на въпросите на инфраструктурата по Южното Черноморие, изграждане на четирилентов път от Летище Бургас до Слънчев бряг, създаване “Туристическа полиция” и увеличаване на полицаите в Несебър.

Целта на протестния митинг е да се ангажира вниманието на държавната и местната власт за решаване на проточилите се повече от десетилетие нерешени проблеми в туристическия сектор.