Фестивалът "Различния поглед" се открива довечера

За седми пореден път Стара Загора е сцена на артисти и изкуства от цял свят

Седмият младежки фестивал на изкуствата „Различният поглед” се открива в Стара Загора днес.

Тази година фестивалът е с мото: „Архитектура на паметта", подкрепен е от Фондация „Америка за България" и се осъществява в партньорство с Регионалния исторически музей и Община Стара Загора.

В първата вечер днес предстои обновяване на външната фасада и стените на лятно кино „Септември" с графити от най-добрите артисти в страната - Esteo, Nasimo и 140ideas. Те са автори на графитите на български князе и царе на Аспаруховия мост във Варна и трибюта към Валери Петров в София.
Киното ще бъде арена на изложби, илюзии на живо от старозагорската формация Team Deception, аудио-визуален пърформанс на Калоян Праматаров, две премиери на български късометражни филми, видео-арт и др.

Фестивалът ще продължи до 21 септември с куп атрактивни събития, сред които ектремни скокове върху въздушна възглавница, алпийска стена, стрелба със спортен лък, уъркшопове по кокили, комикси, месене на хляб, жонглиране, интерактивни исторически игри, детска сцена за таланти, уличен цирк, историческа възстановка със занаяти, оръжия, древен бит, музика и кухня, комикс-джем, илюзии.

Ще бъдат представени уникални изложби на млади архитекти, възстановки на исторически стбития, концерти, огнен спектакъл, джаз-концерти и няколкодневен поетичен пърформанс на младежи и английската поетеса Дийна Роджърс (проект на лондонския Roundhouse Theater).

Всички събития са с вход свободен и са подходящи за всяка възраст.