Багер влиза отново в Ченгене скеле

На 23 септември събарят незаконните обекти в рибарското селище

Акцията трябваше да се проведе на 10 септември, но беше отменена заради бедственото положение в Бургаска област след дъждовете на 5-ти и 6-ти септември. От РДНСК се съобразиха с последвалия ден на траур в памет на жертвите на водната стихия и за да не бъдат допълнително утежнявани или възпрепятствани действията на всички местни и държавни органи насрочиха нова дата за премахването. Всички участници са уведомени писмено за промяната и това беше съобщено на инициираната от Областния управител среща - дискусия с всички институции, които имат отношение по проблемите в местност „Ченгене скеле“.

Към днешна дата в  „Ченгене скеле“ са премахнати 107 броя незаконни строежи. Остават за премахване още 145 броя незаконни строежи с влезли в сила заповеди за премахване. От тях за 6 броя незаконни строежи, които са залегнали в утвърдения план-график за принудително изпълнение на влезли в сила заповеди за премахване, са сключени договори с изпълнител и предстои в най-скоро време възлагане на принудително изпълнение. За други 3 строежа са постъпили оферти от фирми - кандидати за извършване на премахването.

Посочените сгради са едноетажни и двуетажни. Две от тях са двуетажни сгради - близнаци, изградени от различни изпълнители. За всеки близнак е образувано отделно административно производство, приключили са всички съдебни дела и премахването ще бъде извършено едновременно.