Локо (Пд) е световен шампион по смяна на президенти

Това обяви шефът на черно-белите Константин Думанов

Членът на Съвета на директорите в Локомотив Пловдив д-р Константин Думанов опроверга появилите се информации, че ръководството на клуба ще уволнява треньора Неделчо Матушев при евентуална грешна стъпка в предстоящия мач срещу Берое.

Ето какво заяви клубният шеф на днешната пресконференция пред медиите:

Нашият треньор се казва Неделчо Матушев. Ние като ръководство стоим твърдо зад него. Подчертавам това. Не сме обсъждали неговата смяна нито в тесни, нито в широки кръгове. Неговият пост не зависи от резултата от мача с Берое. Ние като ръководство много добре разбираме какво е състоянието на отбора.

Много добре разбираме, че в момента излишно напрежение може да доведе само до по-лоши резултати. Затова искаме да дадем спокойствие на спортно-техническия щаб и на футболистите. Ние им вярваме и те трябва да знаят, че ако работят така, ще дойдат  резултатите.

На никой не му харесва отборът да губи мачовете, но това са обективни обстоятелства. Само ще ви напомня, че една седмица преди началото на шампионата Локомотив практически нямаше отбор. Сега продължаваме да сглобяваме тима, за да вдигнем нивото. Резултатите неизменно ще дойдат.

В отбора се работи много съвестно. Просто има едно негативно наслагване на нещата, породено от поредните загуби. Резултатите не са такива, които всички искаме, но насоката на работа е правилна.

Всичко, което е подписано от нас като договори – заплати и премии, всичко е платено. Включително и осигуровките към НАП. Нямаме задължения към играчи и други институции. Смятам, че това е основната ни роля като ръководство. Оттам нататък задача на спортно-техническия щаб е да направи отбора по-добър и по-конкурентно способен. Аз съм сигурен, че резултатите ще дойдат.

Колкото до инвеститор, ние продължаваме да го търсим. Не е наша работа да издържаме Локомотив. Това трябва да е ясно на всички. Ако някой си е въобразил, че ние като общност ще може да издържаме Локомотив на високо ниво, това няма как да стане. В момента нашата работа е да структурираме, да изчистим и да подредим къщичката, да намерим хората, които да ни дадат яснота в перспектива на работата.

Да не забравяме, че Локомотив Пловдив е световен шампион по смяна на президенти. От 2000 до 2014 година - 8 ръководства. Има отбори, които за същия период не са си сменяли толкова често и треньорите. Трябва да има перспектива и да дойдат хора, които искат да правят футбол в бъдеще. Ние това искаме. Надявам се нещата да се случат.