Здравеопазването е основен приоритет за ГЕРБ

Владимир Тошев се срещна с екипа на Медицински център Биомед

В новата управленска програма на ГЕРБ, здравеопазването остава основен приоритет. За нас е важно здравната система да бъде финансово стабилизирана, да се преодолеят регионалните дисбаланси в здравеопазването, лечебните заведения да станат по-достъпни и по-ефективни. В програмата ни е обърнато особено внимание на възможностите за кариерно развитие на медицинските специалисти и адекватното заплащане на техния труд. Това каза кандидатът за народен представител от  ГЕРБ-Видин Владимир Тошев на среща с екипа на Медицински център БИОМЕД.

Тошев подчерта, че управленската програма на ГЕРБ е отворена и дава възможност за обратна връзка. „Най-изявените експерти на ГЕРБ във всички секторни политики са работили по управленската ни програма, но ние се надяваме, че ще получим и вашите препоръки и мнения, защото вие сте хората, които най-добре познават здравната система”, каза Тошев.

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Видин припомни, че в мандата на ГЕРБ, за видинската болница са отпуснати над 3 млн. лева. „Сградата бе изцяло санирана, което намали разходите за отопление четири пъти. За болницата бе закупен 16-срезов компютърен     томограф. Осъвременяване на базата, нови технологии и усъвършенстване на кадрите-това е основата на доброто здравеопазване”, допълни Тошев. Той бе категоричен, че неотложен приоритет за бъдещото управление на ГЕРБ е осигуряването на по-добра работа и модернизация на здравната система. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен