ГЕРБ настояват да се увеличат парите за профилактика на здравето

Те ще работят средствата за репродуктивно здраве да бъдат увеличени

„Важно е да бъдат увеличени средствата за репродуктивното здраве. Така освен подобряване на здравето на българите, ще бъде преборен и друг наболял проблем за страната – демографската криза“, заяви д-р Даниел Вълчев, национален консултант по гръдна хирургия и кандидат за народен представител от ГЕРБ за старозагорски регион.
„Утвърждаването и разширяването на профилактиката са стабилна основа за доброто здраве. В управленската програма на ГЕРБ за сектор Здраве е заложено въвеждането на нов модел социално-здравни грижи. Той ще позволи на пациентите да контролират заболяванията си чрез достъп до здравни услуги и подходяща терапия в извънболничната помощ“, обясни Вълчев.

Според Д-р Кирил Добрев е време да се акцентира върху профилактиката.
„За да подобрим здравеопазването в България е необходимо да бъде изработена нова система за организация на сектора. Тя трябва да гарантира, че средствата отиват за наистина необходими болнични и извънболнични процедури, че се инвестира в ефективни структури и нови технологии“, каза д-р Кирил Добрев, кандидат за народен представител на ПП ГЕРБ за 27 МИР и заместник здравен министър от кабинета на Бойко Борисов.
По време на провелата се кръгла маса с лекари, администратори от лечебни заведения, преподаватели в медицински факултети от региона и студенти, бе представена управленската програма на ГЕРБ и предвидените насоки в сектор Здравеопазване.
„Ще следваме препоръките на ЕК и Световната банка, за да вземем най-доброто от европейския опит и да го приложим и при нас. Време е да се акцентира по-голямо внимание върху профилактиката на здравето. Скрининговите изследвания са добра предпоставка за разширяването на обхвата на профилактичните прегледи“, подчерта Добрев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен