Лиляна Павлова: ГЕРБ отново ще води позитивна кампания

Водачът на листата в старозагорска област представи приоритетите за развитие на региона и страната

Тази вечер официално бе открита предизборната кампания на ГЕРБ в Стара Загора. В препълнената зала на операта водачът на партията за старозагорски регион представи приоритетите за развитие на региона и страната.
"Кампанията на ГЕРБ за предсрочните парламентарни избори ще бъде позитивна, обърната към хората, към проблемите на ежедневието ни", това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ за 27 МИР Лиляна Павлова. Тя припомни, че управленската програма на ГЕРБ ще гарантира стабилност на България, тъй като това е първото важно условие, за да може страната ни да поеме по пътя на успешното развитие. „Сега е необходимо стабилизиране, което да върне инвеститорите и доверието на хората, тъй като само за една година страната ни беше върната с 15 години назад", категорична бе Лиляна Павлова.
Финансово-икономическа стабилност, развитие на инфраструктурата, подкрепа за бизнеса и културата, разкриване на нови работни места, инвестиции в икономиката, подкрепа за малките и средните предприятия, са част от важните акценти в управленската програма на ГЕРБ. Еднакво важни за развитието на страната ни обаче са икономиката, енергетиката и туризма и затова в програмата на ГЕРБ се предвижда разделянето на сегашното МИЕТ на три самостоятелни ведомства. В тези три приоритета ще инвестираме основно, поясни Лиляна Павлова. Според нея Старозагорски регион съчетава успешно и трите важни направления.
"Като водач на листата за Стара Загора основен приоритет на мен и колегите ми ще бъде оздравяване на предприятията "Мини Марица-изток" и "ТЕЦ Марица изток - 2", защото енергийният комплекс е много важен сектор от икономиката на региона", каза министърът на Регионалното развитие в правителството на Бойко Борисов. По думите й, всичко което се е изговорило и направило от провалилото се правителство "Орешарски" трябва да се каже, че енергетиката е в колапс и фалит, а двете държавни дружества не получават заплати и нямат сигурност и стабилност. "Ние ще работим за финансовото стабилизиране и укрепване на сектора, и дай Боже да имаме възможност и да разширим техните мощности", допълни Лиляна Павлова. Тя бе категорична, че ГЕРБ са против "приватизацията" на енергетиката.
Като втори приоритет водачът на старозагорската листа определи развитието на туризма в региона. И не на последно място, важна задача е завършването на тунела под Шипка. Лиляна Павлова определи този проект като изключително важен за бизнеса, търговията, заетостта.
"Това са конкретните мерки като част от общата ни управленска програма, която е насочена и към запазване на най-ниските данъци и ограничаване на сивия сектор, и към връщане на международното доверие към страната ни, привличане на инвестиции с цел разкриване на нови работни места", каза още Лиляна Павлова.
"За Стара Загора има добра новина - догодина, освен нови тролеи, може да имате и нови автобуси. Възможността това да се случи е чрез допълнение и разширение на транспортния проект, който Община Стара Загора разработва по ОП „Регионално развитие“. Това стана ясно от думите на Лиляна Павлова по рано днес при посещението й в Стара Загора.