Цветан Цветанов: Имаме конкретни мерки за борба с демографската криза

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ при посещение в Димитровград

По време на правителството на ГЕРБ отпускахме милиони левове за изграждането и откриването на нови детски градини и спортни площадки, защото децата са бъдещето на България. Дори, когато бяхме в опозиция не спряхме да се грижим за тях и отпускахме средства от партийната субсидия за изграждането на спортни площадки. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов в Димитровград, където откри детска спортна площадка, изградена с еропейски средства.

На събитието присъстваха водачът на листата на ГЕРБ за Хасково Делян Добрев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев и кандидатите за народни представители от областта.

Заместник – председателят на ГЕРБ подчерта, че в управленската програма на партията са предвидени конкретни мерки за преодоляване на демографската криза, чрез стимулиране от държавата на тридетния семеен модел. „Ако ГЕРБ управлява социалната политика на държавата ще бъде насочена към подпомагане на семейства с три деца. Ще продължи и изграждането на нови детски градини, за да може родителите да се връщат бързо на работа и да не губят своята професионална квалификация“, поясни Цветанов.

Той обясни колко е важно гражданите да упражнят правото си на глас, защото България се нуждае от стабилно правителство, което да върне доверието на европейските ни партньори.