Живко Тодоров: Започваме ремонта на пътя Михайлово - Ловец

За възстановяването на щетите от наводненията общината ще разчита на държавата

Разчитаме, че средствата за възстановяване на щетите от наводнението в Старозагорско ще бъдат осигурени от държвата, чрез междуведомствената комисия по бедствия и аварии и от общинския бюджет. Това съобщи пред медиите в Стара Загора днес кметът на община Стара загора Живко Тодоров.

Най-напред общината ще започне изкърпване на най-тежко пострадалия участък от пътя между селата Ловец и Михайлово, обеща той в отговор на протестите на жителите на селата Михайлово, Самуилово, Воденичарово и Борово.

Хората се оплакаха, че могат скоро да останат без път до Стара Загора след като заради ремонта на високоскоростната жп-отсечка Михайлово - Калояновец, тежкотоварните камиони разбили шосето.

На 3 252 800 лв. възлизат щетите от поройните валежи и наводненията на 5-ти срещу 6-ти септември в община Стара Загора. Основните причини са огромните количества валежи – над 200 л. на квадратен метър и недобрата проходимост на отводнителните канали и унищожаването на част от отводнителните канавки в най-засегнатите села – Еленино, Християново, Борово, Михайлово, Козаревец, Маджерито и др.

Най- много средства - около 980 000 лв. ще струва възстановяването на уличната инфраструктура, а около 700 000 лв. ще са нужни за строителство на срутени мостове.