Шествие в подкрепа на толерантността на пътя

Днес ще запалим свещичка за Паоло

На 23.09.2014 г. в международната кампания "Европейска седмица на мобилността", по време на която централните зони в много градове на Европа се затварят за автомобилно движение, ще се включат и старозагорци, обединени от трагичния инцидент на пешеходна зона в града, при който бе отнет живота на малкия Паоло.
Специално за най-малките участници в събитието днес от 17.00 часа пред сградата на Община Стара Загора се организира "надрисуване" с тебешири. Всяко дете ще има възможност да пресъздаде цветно върху асфалта своята представа как "Аз ходя под липите". Ще има и награди за всички, отговорили на въпросите ни на тема "Безопасност по улици и тротоари".
В 18:30 ч. от ул.“Х.Д.Асенов“, по централния булевард „Ц.С.Велики“ до мястото на инцидента, ще тръгне вело- и пешеходно шествие на граждани, обединени от идеята на кампанията, която цели както намаляване на шума и вредните емисии на газове във въздуха и подобряване качеството на живот в големите градове, така и на транспортните произшествия и пострадалите от тях хора. На мястото на убийството на Паоло ще могат да се запалят свещички и да се поднесат цветя. Идеята на тази инициатива е да се покаже на шофьорите какво е да се навлиза в тяхната зона за движение така, както те си позволяват да навлизат в зоната на пешеходците.
Тази инициатива е в рамките на кампанията "Европейска седмица на мобилността" и "Европейски ден без автомобили" от 22 до 26 септември 2014 година, организирани от Европейската комисия, в която и тази година Стара Загора се включва.