Атанаска убила сама Алекс от Поморие

Разследването за убийството на малката Алекс от Поморие е приключило. Заключението е, че извършителят е само един - съседката Атанаска Георгиева. Няма данни и доказателства за намесено второ лице.
Самата Георгиева преди време поиска нов разпит и се заканвала да огласи името на свой съучастник, но не го направила, а повтаряла само някакъв странен мъжки прякор. След това обаче е поискала да смени адвоката си и преди броени дни, при опит да бъде разпитана, отказала да дава всякакви обяснения, съобщи  „Труд“.
„Очевидно линията на защита бе сменена и се е отказала от идеята за съучастник“, коментираха юристи.
Атанаска Георгиева беше задържана за убийството на малката Алекс от Поморие в началото на април, когато гръмна новината че 8-годишната първокласничка е изчезнала.
Георгиева е съседка на семейството на Алекс Тодорова, на което зверски завиждала. Трупът на момиченцето беше открит под леглото й. Атанаска подмамила Алекс у дома си след училище и я удушила. Цяла нощ стояла на стол на терасата си, докато родителите на долния етаж били в шок от притеснение. На следващия ден Атанаска бе арестувана и направи пълни самопризнания.