Атанаска не е луда, разбирала чудесно, че души Алекс!

39-годишната убийца е психично здрава и е разбирала свойството и значението на действията си. това пише в готовата съдебно-психиатрична експертиза, по делото за убийството на 8-годишната Алекс в Поморие.

Разследването е на финалната права, предстои да бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, след което материалите да бъдат предявани на Атанаска и защитата ѝ. Вероятно през есента вече ще има изготвен обвинителен акт и нарочената за убийството на момиченцето ще се изправи пред съда, пише Bnews. По информацията на сестрата на обвиняемата Северина, Атанаска е променила показанията си и се е отрекла от самопризнанията си.
Северина пусна съобщение на стената си във фейсбук: „Ще хванем изверга, който го направи. Няма да спра докато не го видя зад решетките!”
„В променените си показания тя категорично отрича всякакво свое участие в това свое престъпление. В тях тя сочи, че едно лице, което тепърва предстои да бъде идентифицирано, а може и вече да е установено, е извършител на това престъпление. То е докарало трупа, завит в одеяло и т.н.", казва адвокатът на Атанаска Благой Потеров.
Адвокат Потеров заяви, че до момента Атанаска никога не е признавала, че именно тя е извършител на убийството на Алекс, защото по думите му нямала спомен. В показанията от 27 май задържаната за пръв път говори за мъж-извършител на престъплението.Според държавното обвинение обаче друго обвиняемо лице по делото няма освен Атанаска, независимо от променените ѝ показания.Малката Александра беше удушена на 10 април.
Задържана и обвинена за убийството е 39-годишната Атанаска Георгиева, която е направила самопризнания. Малката Алекс изчезна на 10 април на път от училище към дома си.
Алекс беше открита след като повече от 24 часа беше в неизвестност. Поморие беше претърсено от органите на реда, а късно в петък след показанията на Атанаска тялото на детето беше открито в таванско помещение, което се е намирало над дома на момиченцето.
Майката на Алекс Евелина Великова заяви, че трябва да има смъртно наказание за убийство на деца. Почернената жена смята, че един загубен млад живот не може да бъде заменен от нищо.