Търсят съучастник на Атанаска

Разпечатаха тавана на ужасите за повторен оглед



Разследващи търсят следи от втори съучастник в убийството на 8 годишната Алекс. Дали униформените са попаднали на някакви доказателства, че друг освен Атанаска Георгиева е замесен в престъплението, не е ясно. Това е един от малкото случаи, по които се пази пълна тайна. Заради новите показания, дадени преди повече от месец от обвинената в убийството на детето Атанаска, таванската й стая е била разпечатана. Разследващите са направили там повторен оглед. Търсили са отпечатъци, следи от семенна течност и други улики.
Според новата версия на обвиняемата мъж от мутренска групировка е физическият убиец на детето. Посоченият от Атанаска убиец бил приятел на семейството на малката Алекс. След като убил детето, той го качил на тавана на Атанаска, за да я натопи. Освен това я изнасилил, за да я изплаши и я накарал да мълчи, твърди самата Атанаска. Според показанията й, убиецът заплашил , че ще убие всички от семейството й, ако тя го предаде. Затова и в началото Атанаска мълчала и поела вината. Дали обаче в показанията има и зрънце истина, никой не знае. До момента по делото няма втори задържан, нито заподозрян.
Адвокатът на Атанаска Благой Потеров пък настоява да бъде направен следствен експеримент, който според него ще докаже, че жена с физиката на обвиняемата не е в състояние сама да умъртви 8-годишно дете и то на метър разстояние от родителите му. .