Скандалната рап банда СтЗ Отбора с нова провокация - видео

В новото си видео "България е наша" циганчета кълчат кючек под бг знамето

Най-новата песен на рап бандата СтЗ Отбора отново е на път да се превърне в силна провокация. Видеото към песента "България е наша" започва с няколко циганчета, които кълчат кючек под българското знаме.
"България е бедна, България престъпна, България е наша" – е основният рефрен в парчето, където тук-там отново се появяват и кадри с танцуващите ромчета.
Видеото е 5-минутно и изпълнено с трикове с карти и стрийт-фитнес изпълнения.
Момчетата от групата обясняват, че голяма част от българските граждани всекидневно стават свидетели на подобни сцени, поругаващи българщината, държавността и самосъзнанието ни. В едни от случаите органите на реда и правораздаването си вършат работата, в повечето обаче не е така, казват те пред bnews.bg
„Може би и липсата на сигнали има роля в ненаказването на подобни действия“, коментира Стоян Стоянов от СтЗ Отбора.
Според него песента в същността си е патриотична, имаща за цел да обърне вниманието на младите хора към някои ценности, позабравени в днешно време и в никакъв случай не подтиква към расизъм или някаква етническа омраза. Членовете на групата обаче са убедени, че кючек и тениски с лика на Азис пред националния флаг със сигурност не навяват приятни асоциации.
Рап групата се прочу преди няколко месеца с друго скандално парче – „Да се шийш, да се прайш“, в което малко момиче шмърка кокаин от корицата на учебник по български език за 8 клас. Въпреки обясненията на бандата, че целта на песента не е да учи как да се ползват наркотици, а обратното – да алармира обществото, че това е повсеместно, тя предизвика грандиозен скандал в обществото.