Шествие за толерантност в Европейския ден без автомобили

Родители, деца и младежи почетоха паметта на невинните жертви на пътя

Майки с деца, младежи и велосипедисти, се включиха в шествие в подкрепа на толерантността на пътя в Стара Загора вчера. То бе организирано от Красимира Иванова, майката на 4-годишния Паолор който загина под гумите на джип, маневриращ в нарушение на пешеходната зона в центъра на града.

Проявата, която бе и част от кампанията „Европейска седмица на мобилността”, цели да засили вниманието на хората към опазването на околната среда и подобряване на условията на живот в големите градове.
Участниците в шествието се събраха пред сградата на Общината и с цветя и транспаранти в подкрепа на толерантността, преминаха по пешеходната зона на бул. „Цар Симеон Велики”. Крайната спирка бе лобното място на 4-годишния Паоло, където старозагорци почетоха паметта му със свещ и цвете.

Присъстващите носеха плакати с надписи „Нека мързеливите полицаи да сменят професията“, „Толерантността не е порок“ и др.

Освен майката на Паоло тук бяха баща му и сестричката-близначка Анжи. Може да сме малко, но ще сме постоянни! Докато променим нещо, заяви Красимира Иванова.