Деца ще се състезават с велосипеди в Европейската седмица на мобилността

Старозагорчета се включват в инициативата днес

Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора организира днес традиционно отбелязване на паневропейската акция. Деца от IV-VI клас от училищата в града ще участват в състезание с велосипеди.
Турнирът ще протече в два етапа – теоретичен тест за правилата на движение и изпитание на състезателно трасе. За победителите има предвидени специални награди, а всеки участник ще получи материали от Европа Директно – Стара Загора.
Събитието ще се проведе на наскоро откритата от граждански клуб „Липа” детска площадка с обособени кръстовища и пътна маркировка, която се намира в междублоковото пространство северно от кръстовището на улиците „Августа Траяна” и „Кольо Ганчев” на между 14:00 и 15:30 часа.
Всички деца от IV, V и VI клас могат да се включат в надпреварата. Единственото условие е да бъдат със своя велосипед и добро настроение.
Събитието се провежда в партньорство с Центъра за наука, изкуство и култура – Младежки дейности към Община Стара Загора, Младежки общински съвет и ОД на МВР Стара Загора, сектор „Пътна полиция”.
Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД „Околна среда“ и ГД „Транспорт“ на Европейската комисия. Тя се отбелязва вече 13 години. Мотото на събитието тази година е: „Нашите улици, нашият избор!”.