Поискаха доживотен затвор за Емил Азов

Убил бременната си приятелка в Западен парк

Държавното обвинение поиска доживотен затвор за Емил Азов, който заедно с Михаил Миков уби бременната си приятелка Петя Тодорова.
Ден след като разбира за бременността, Азов се наговаря с Миков и води момичето в Западен парк. Там Петя е бита от двамата с юмруци и с летва, скачано е по корема и главата й. В крайна сметка, след жестоките наранявания тя умира от удушаване.
На днешното заседание на СГС съдът прие искането на защитата делото да се гледа по съкратена процедура, като обвиняемите признават фактите в обвинителния  акт. Признати за граждански ищци бяха родителите на Петя, които искат по 150 хиляди от двамата за обезщетение.

Прокурорът Момчил Мончев призова в пледоарията си съдиите да наложат доживотен затвор на Азов и по-лека присъда на Миков, за когото има повече смекчаващи вината обстоятелства.
От думите му стана ясно, че жертвата е починала по особено мъчителен начин, като е осъзнавала до последно случващото се с нея.

Майката на момичето със сълзи на очите бе принудена да слуша, че дъщеря й е била готова да роди детето и да го гледа, ако Азов го припознае за свое.
Прокурор Мончев настоя при определяне на присъдата съдиите да отчетат психологическите характеристики на двамата. Миков е израснал по домове за изоставени деца и се е занимавал с просия. Именно той обаче признал деянието и завел разследващите на мястото.
Азов пък имал семейство, но добрата среда не го направила примерен гражданин. Обвинителят се позова и на заплахите, които Азов отправял към бившата си приятелка и баща й.
Мончев изрази и гражданската си позиция, като изтъкна, че със смъртта на Петя са погубени и животите на родителите и брат й.