Похитителите на семейството на Райфъла отиват на съд

На 24 февруари те бяха арестувани, но при разпитите по време на досъдебното производство не се признаха за виновни

Двамата похитители на семейството на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла отиват на съд. Живко Гайдаров от Варна и Ангел Малинин от Костенец объркали съпругата с мениджърката, купили електрошок и започнали да следят служителката. Планирали да искат за освобождаването й 250 000 лева и 250 000 евро. Обвинителният акт срещу двамата е внесен в съда за насрочване на дата на процеса, съобщиха от Пловдивската окръжна прокуратура.

Живко и негов приятел – Васил, с когото се познавали от години, замислили отвличането в началото на миналия декември, пише "Монитор". Тогава дошли в Пловдив от Варна, за да се срещнат с пласьор, който им предложил да се занимават с дрога. Те решили, че е опасно, и отказали. Докато обикаляли из Пловдив, видели пред амбулатория за първична медицинска помощ на бул. „Васил Априлов” Павлина Хараланова. Тя работела като мениджър и карала джип „Ауди Q7”. Когато я забелязали, Павлина излизала от сградата с Атанас Червенков – Райфъла, който пък се качил на джипа си „Мерцедес GL”. Двамата помислили, че Павлина и Атанас са съпрузи, решили да отвлекат жената и да поискат откуп от Райфъла, за когото преценили, че е собственик на амбулаторията. Решили подкупът да е 250 000 лева и 250 000 евро.

Живко излизал със сестрата на Ангел, когото също привлякъл към отвличането. В Пловдив тримата започнали да следят Павлина. Васил обаче решил не само да не участва в отвличането, но и да каже на Атанас Червенков за замисъла. Двамата уведомили и полицията, откъдето започнали да следят Живко и Ангел. На 24 февруари двамата били арестувани, но при разпитите по време на досъдебното производство те не се признавали за виновни.