Хубчев: „Принудителните смени повлияха на изхода от мача“

Наставникът ще води отделни разговори с футболистите след загубата от ЦСКА

Старши треньорът на „Берое“ бе разочарован от загубата на отбора му от ЦСКА и обясни, че тимът е отсъпил като класа на „червените“ и не е съумял с повече късмет, желание и борба да постигне победата.

Той говори за травмите на Георги Костадинов и Веселин Пенев, които според него са оказали голямо влияние на крайния изход, но не са единствената причина за загубата, пише beroe.bg
„Доста мъжки двубой като цяло. Двете принудителни смени още първото полувреме изиграха роля в нашия състав. ЦСКА беше по-активния отбор. Ние трябваше с много повече късмет и повече борба от страна на всички да го вземем този мач. Но може би тези двете принудителни смени изиграха роля.“ – обобщи мача Хубчев.
„Тежко е положението с двамата принудително сменени футболисти. Носа на Георги Костадинов е счупен, а Веско Пенев заминава за прегледи. Има сериозна контузия в кръста.“ – каза още той.
„Не само двете смени попречиха на отбора. Това е по-скоро за мен да се оправдая пред вас нещо или да изтъкна някаква причина, а не толкова да се оправдая. Други причини, които аз смятам, че са ни изиграли лоша шега ще ме извините, но ще ги коментирам с футболистите. Но не е само смените.“ – допълни специалистът.
„Футболът е професия, в която много често се казва, че имало напрежение и играчите се „поодървили“ на футболен език казано. Ако няма напрежение. Няма как да се играе. Трябва да си готов да играеш и работиш под напрежение. Иначе на едно бюро в кабинет може и да няма напрежение. Сигурно е имало някакво напрежение, но ние трябва да свикваме. Ако искаме да бъдем напред трябва да свикваме да играем повече такива мачове под напрежение.“ – категоричен бе треньорът на „Берое“.
„Не мисля, че сме свикнали да сме начело в класирането. Как да свикнем като са минали четири мача. Ние никога не сме били в това чело или от доста време не сме били. Може би това е част от въпроса за напрежението, което не можем да играем.“ – обясни Хубчев.
На въпрос дали смята, че играчите на ЦСКА умишлено са контузили двама основни футболисти на „Берое“ треньорът отговори: „Много некоректно ще е да дам отговор на такъв въпрос. Не мога и да помисля, че някой ще тръгне умишлено да контузи някой свой колега какъвто и да е залога за този мач. Още повече, че това не беше мач, който решава първенството. Изключено е това да си го помисля. От наша страна е изключено да си го помислим.“
„Аз специално пред вас, които сте местните журналисти и гледате всеки мач винаги съм го казвал и дори когато сме били. Аз и момчетата знаем възможностите си. Днес срещнахме един доста класен отбор. Аз не бих каза, че не се получи. Държахме се доста мъжки, особено първото полувреме или няколко минути от второто. Като цяло се чувстваше, че имаме проблеми.“ – каза Хубчев.
Той обясни и какво е имал предвид под това, че ще коментира с играчите кое е причината за загубата: „Разговори с играчите водим преди всеки мач и това имах предвид – в процеса на работите ще направим коментар на грешките.“
На въпрос дали това, че основните играчи са почивали в мача за Купата на България им се е отразило зле и те са излезли „извън ритъм“ Хубчев не успя да си обясни от къде идва тази мисъл у журналиста: „Не виждам как могат да се отпуснат играчите за такъв мач. Аз лично не видях отпускане и се чудя в кой от титулярите вие сте видели такова. Говорим за мачове събота-събота.“