Графити артисти рисуват "Заедно" под тепетата

Събитието е част от фестивала "Street masters" на 3 и 4 октомври

Различни типове улична култура като бийтбокс, графити и хип-хоп танци, ще бъдат представени в рамките на второто издание на фестивала "Street masters" в Пловдив на 3 и 4 октомври в Цар-Симеоновата градина.

Тази година темата на графити батълите ще е Together ("Заедно"), в унисон с мотото на Пловдив за Европейска столица на културата 2019. Творците ще рисуват заедно в групи по двама-трима човека, като идеята за рисунката трябва да е изцяло авторска, обяви днес организаторът на фестивала Александър Митов. Цветовете, които участниците ще използват, също са съобразени с пловдивската концепция - 8 нюанса сиво - от най-светло до най-тъмно; 1 бял; 1 черен и допълнителни цветове - 2 нюанса сиво; 1 зелен, 1 оранж, 1 червен и 1 лилав. 

Състезанията по танци тази година ще се проведат в две категории - класически брейк денс и ню стайл, като участниците ще се състезават двама срещу двама. Денс батълите ще се състоят на 4 октомври, като мястото отново ще е пространството около павилиона в Цар-Симеоновата градина.